Sah Micul Print Braila

"Nu cunosti decat lucrurile pe care le imblanzesti,spuse vulpea.Oamenii nu mai au timp sa cunoasca nimic .Cumpara lucruri de-a gata de la negustori.Dar,cum nu exista negustori de prieteni,oamenii nu mai au prieteni.Daca vrei un prieten,imblanzeste-ma!"semper fidelis

Invitatie la Teatrul Maria Filotti – „Papagalita si curcanul” -comedie bulevardieră de bună calitate

Posted by Preda Iulian pe 6 februarie 2013


Mihai Eminescu street in Brăila

Mihai Eminescu street in Brăila (Photo credit: Wikipedia)

În acest weekend, la Teatrul „Maria Filotti” se va juca în premieră spectacolul „Papagaliţa şi curcanul” de Robert Thomas, acelaşi autor care a scris o altă comedie montată la „Maria Filotti” tot de Radu Nichifor, „Opt femei”, spectacol ce se bucură în continuare de succes pe scena TMF.

„Papagaliţa şi curcanul” este o comedie bulevardieră de bună calitate, consideră regizorul Radu Nichifor. „E un spectacol pentru public şi ne face plăcere să lucrăm. Chiar dacă e o comedie bulevardieră poliţistă, la montarea ei nu am făcut niciun rabat de la principiile valoroase artistice. O piesă care permite roluri frumoase, un spectacol bun, pentru publicul larg”, a declarat regizorul Radu Nichifor.

Vedetele spectacolului vor fi Monica Zugravu Ivaşcu şi Marcel Turcoianu, însă alături de ei vor juca şi actorii Valentin Terente, Elena Andron şi Ramona Gângă. Două roluri mici, dar foarte frumoase vor avea şi actorii Wanessa Radu şi Dan Moldoveanu. Vor urca pe scenă şi trei tineri actori: Narcisa Novac, proaspătă absolventă a Facultăţii de Teatru de la Galaţi, care a jucat pe scena teatrului brăilean pe vremea când era elevă la Liceul de Artă, în „Deşteptarea primăverii” montat de Victor Ioan Frunză şi în „Vânzătorul de iluzii” creat de Radu Nichifor. Narcisa Novac a mai putut fi văzută şi într-un alt spectacol montat de Radu Nichifor, „Sexual perversity in Chicago”, jucat în fostul club Understage. Actorul Adrian Ştefan a revenit şi el acasă şi a fost inclus în distribuţia acestui spectacol, aşa cum s-a întâmplat şi cu tânărul actor Adrian Iacov. Regizorul Radu Nichifor este bucuros că fosta pepinieră de actori care era acum câţiva ani Brăila a dat roade. „Aceasta a fost distribuţia de care am avut nevoie în acest spectacol. Eu nu am făcut niciodată separatisme, dar de aceşti oameni am avut acum nevoie, iar ei se achită foarte bine de roluri”. Muzica şi coloana sonoră au fost realizate de Cornel Cristei, iar scenografia şi costumele de o altă tânără talentată, Raluca Polea, care debutează în acest fel pe scena de la „Maria Filotti”. „Când am început producţia eram orientat către un alt text, tot românesc, tot din perioada interbelică. Căutam atunci pe cineva specializat în fier forjat. Am văzut o expoziţie a Ralucăi la Buzău, i-am propus o colaborare. Ulterior am zis că e prea devreme după „Gaiţele” să montez un spectacol din aceeaşi perioadă, dar nu am renunţat şi la colaborarea cu Raluca. Ea a lucrat până la urmă la un spectacol de o cu totul altă factură. Eu sper să fie o descoperire făcută şi pentru viitor. Pe lângă Cosmin Florea, care e un scenograf consacrat, în acest moment vin şi alţi tineri. Noi îi creştem de mici şi e foarte fain când vezi cum cresc profesional, e foarte plăcut să lucrezi cu ei”, a mai spus Radu Nichifor.

Vor fi jucate două reprezentaţii cu „Papagaliţa şi curcanul”, sâmbătă şi duminică, iar spectatorii se vor putea delecta în foaier cu o expoziţie de fotografie realizată de Raluca Polea.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
Şiraguri de gânduri

gânduri înşirate pe aţa vieţii

Dorian`S Blog Suburbia iBraila

O soțietate fără prințipuri carevasăzică că nu le are

Don Charisma

because anything is possible with Charisma

andrei plimbarici

Calatorind Descoperi

Elena Elly Coman

La zi cu stirile locale si nationale

Illusion's Street

străduţa mea de iluzii

Personalitate autentica

Prefer sa fiu criticat pentru ceea ce sunt decat iubit pentru ceea ce nu sunt.

Iluzia timpului in cinema

”De ce ne putem aminti trecutul, insa nu ne putem aminti viitorul ?” - Stephen Hawking

Bisofficiallan

World in your eyes!

Hiking Photography

Beautiful photos of hiking and other outdoor adventures.

iPlayooChess

Blog on How to Teach and Learn Chess and Improve Board Vision Using Contacts Method

הִפּוּכוֹפֹּה - יצירה פלינדרומית

שירה, פרוזה וריבועי קסם פלינדרומיים; פלינדרומים אקטואליים (פוליטיים-חברתיים)

BRAILA CHIREI

publicatie online de stiri din toate domeniile, comentarii

Mondnews24

Mondnews24 - Stiri

%d blogeri au apreciat asta: